Sunday, November 14, 2010

Awas! Anda Kena Berdiet !


Walaupun kepala serabut nak exam pagi esok, sempat lagi aku wat post baru.  Sajer nak relaxkan minda.

Seperti yang diketahui, berat yang berlebihan akan membawa kepada pelbagai masalah. Salah satu daripada masalah tersebut ialah; xde orang nak minat. Bukan xde langsung tapi terlalu sikit kalau nak dibandingkan dengan yang ringan. Baru ramai nak masuk 'meminang'. Oleh itu, kenalah berdiet untuk memastikan masalah ini x berlarutan.

Bukan diet untuk kurangkan berat badan. Maksud aku, berat blog korang akan mempengaruhi traffic semasa. So, sebelum tu kena timbang blog korang dulu. Baru tahu berat mana blog korang. Dan jika BERAT sangat, tolonglah DIETKAN blog korang eak... (trmasuk blog ni..hehe).

Tips:
  1. Jangan terlalu banyak sangat gadget. Pakai yang perlu sahaja. 
  2. Jangan pakai gadget dari WIDGEO , banyak poppup yang xsepatutnya
  3. Sorry to say, mp3/video/flash player melambatkan loading blog
  4. Yang penting orang nak baca entri, bukan nak tengok hiasan2 yang x sepatutnya. Contohnya:  Kereta Mayat, Your Profile, Your Story . Cuba baca betul2 entri diorang, no gadget but people like their post.
  5. .....(tak tau ape nak tulis)... korang isi sendiri lah...
Sekadar pandangan peribadi, minta maaf kalau ada yang terasa tapi inilah realiti. Ok la ini result untuk berat blog Meowingcat91 buat masa ni.


#
 Domain name
Size
Load Time
Average Speed per KB

1
116.14 KB
1.01 seconds
0.01 seconds


Ceit, still berat lagi blog ni. ni pun dah buang beberapa widget yang x perlu (termasuk Widgeo). Kena diet lagi blog ni ye...

So, caner berat blog korang? Meoooww =3
Your domain(s): Enter each address on a new line (Maximum 10)




(eg. iwebtool.com)




Powered by iWEBTOOL

11 comments:

cik pka said... Reply to comment

takpelah kak mumu. berat2 pun laju je. huhu

Marhaen Kacak said... Reply to comment

ok la ni..tak la lembap mane...slow jer..hahah..gurau jer..:P

L said... Reply to comment

hak3, tq mumu, blog ak ringan jek mcm ak,, hahaha,, mmg sesuai..

Namie Amir said... Reply to comment

ahaks..xnakla timbang..fobia dgn keberatan :-p

mumumeow said... Reply to comment

pka>huhu..klu tenet laju ley laa

marhaen kacak> sme la tu ...huhu

L> hehe ..ikut brat n saiz tuan blog gak agknyee

kak namie> hehe..berat blog jer...bkn berat bdn...timbang ajer...

hans said... Reply to comment

blog ku berat

P/S : Nak Buat Panggilan Hangit? Jangan Sampai Aku Hangitkan Kau Pula!

Fiqah Alias said... Reply to comment

mumu...jom dietkan blog kte berdua..soh depa p jogging ptg2..siang2 n mlm2..(sepanjang ari ag bgs..)hehehe...tp jgn lupe jgk..dlm diet2 nie pn,jgn lupe bg depa mkn jgk (new2 post entry)..hehhe..slamat berblogjogging!

(One) SiTi* said... Reply to comment

berat jugag blog ni..
hey..nk kena buang berat ni,
nak buang apa yea
bag cadangan ckit

✿ Cik Ain ✿ said... Reply to comment

wah, bile ain check ain punye lgi ringan.. igtkan overweight da tdi. hik3. :)

mumumeow said... Reply to comment

hans> huhu...dietkn blog tu..

fiqah>bukan takat jog...breakdance skali..biar nmpk slimmmm

one siti>huhu..rsenye ikut tips yg sy dh tulis kt post ni...bru ringn blog...

cik ain>huhu..bgus la tu...lgi ringn lgi sng nk terjah blog...traffic pun nek...

cik ayien said... Reply to comment

aishh.nk pkai tmbgn ape ha?

 
Themes by: Simple-Blogskins. Powered by Blogger