Sunday, November 28, 2010

Sekitar MAHA 2010


Alhamdulillah aku berjaya memaksa kakak aku untuk bagi gambar dari kamera dia masa ktorang 3 beradik pi pameran MAHA kat UPM, Serdang semalam. Adik bawah aku x join sebab berada jauh nun di Mesir. Masa kitorang pi MAHA 2008 kakak x join lak...so masa tu pun 3 org beradik gak yang pi.

Ni pun dh banyak kali filter2 n edit ckit2...halal ea kakak..huhu



Pemandu (aku la tu) yang dah berbulan x memandu + kekeringan skill berada dalam keadaan stress sebab jalan jem dan hujan. Kaki lenguh sangat2 time ni. Kereta manual la katakan.....



Pemandu semakin gila+stress sebab kakak beliau kaco dia masa tengah jem . Kitorang decide untuk parking kereta kat tepi jalan dan jalan kaki sendirik ke Pintu 2 UPM.




Besaqnye nangka...sebenarnya ada gambaq aku tengah peluk nangka tapi kalau dipublish orang x boleh bezakan aku dengan nangka




1 Malaysia = 1 Nenas...
hahahaha


baka nenas kot...aku blur....
tapi pastu kitorang ada cuba sample biskut nenas and daging yang dicampur serat nenas...




koya....hahaha



adik aku posing kat mesin pebende ntah..
yang penting untuk sawah padi..
pastu kitorang makan bubur nasi percuma kat situ..(makan lagi..haha)



bestnye tengok padi dari dekat...
even aku studi kat Kedah tapi sampai la ni x pernah tengok padi dari dekat


aku selaku photographer untuk gambaq ni nak mintak maaf sebab x reti guna kamera kakak...




jakun+teruja tengok ikan yang dibiakkan. 




sedapnyeeee,


jenis2 beras... ;D







Lepas tu kitorang pun pi Dewan pameran . Dalam 4 dewan , kitorang just sempat explore 2 dewan jer...tapi explore 1 dewan pun x puas...terlalu banyak sample makanan percuma untuk dimakan. Yela bukan selalu pun makan bende yang kita x biasa makan. Antara tester makanan yang kitorang cuba- roti beras, teh hijau, madu, air halia madu, teh herba(cendawan), coklat (yummy...) dll. Dalam banyak2 tester makanan, aku cukup berkenan kat satu coklat yang cruncy...sedap..aku pun beli untuk aku makan :P ...

Kelakar, orang pi pameran tumbuhan belila pokok ke pe..tapi ktorang beli makanan jer lebey... haha

17 comments:

Si Gadis Semasa said... Reply to comment

aritu g MAHA , tak sempat tengok segala benda kat atas ni . sempat g kat jentera and binatang binatang je . :)

mumumeow said... Reply to comment

@Si Gadis Semasa

ni pun sy x explore sume...banyak2 sgt...lenguh kaki berjln kt upm... ;D

Far8 budak baik said... Reply to comment

wahhhhh farid suke gile entry niii
maha tu ape??kui3

mumumeow said... Reply to comment

@Far8 budak baik

MAHA tu Malaysian Agriculture, Horticulture and Agrotourism

huhu..kira expo pertanian laaa... ;D

hamba ALLAH said... Reply to comment

huwaaa...mumu!! nk itot...best nyer mu dpat g sne..!! kami kat cni memang tringin sngt nk join MAHA tu, espcially my mom..hehe

Kalamhati said... Reply to comment

salam mumu..

waah bestnyeee..tak sempat la akak nk jenguk..huhu

nabihafadzli said... Reply to comment

wah beznye g maha

Ice Ketul said... Reply to comment

bestnye...
MAHA...
TERINGIN NK P..

Ice Ketul said... Reply to comment

bestnye...
MAHA...
TERINGIN NK P..

(One) SiTi* said... Reply to comment

wah...wansiti jaga pameran kat hall A,
pun sempat round 1 hall je, 3 jam..
kami jalan dalam Hall D,
pun x abes round..
besar sungguh!
jeles2...tak sempat lg tu, p tengo pokok2 itu semua..
wansiti p hari tu pun, beli makanan je lebih jugak..sama la kita...heeheheee

ingat nak pergi lagi..
nak parking jauh2 gak..
x nak bagi jem..

(One) SiTi* said... Reply to comment

amek tag, cik mumumeow
=p
http://wansiti.blogspot.com/2010/11/sahabat-blogger-giveaway.html

nora said... Reply to comment

pegi tak ajakk

Liquid said... Reply to comment

incek liquid x p lagi maha ni walaupun upm dekat je ngan umah ni uhu

mumumeow said... Reply to comment

@Ice Ketul jom..rsenye ade lgi bpe ari ni....

@(One) SiTi* lah..sy x smpt pi hall A...smpt explore hall c dan b jer...giveaway?? alaamk ..sy still x brani lagi...

@nora huhu..pi la..best...

@Liquid huhu xpe2..umh dkt sng....nk pi hari last pun bley..huhu

mumumeow said... Reply to comment

@hamba ALLAH jom!! ajk mak intn skali..huhu

@Kalamhati mai la..best gk..cuma pnt brjln...upm bsar sgt2

@nabihafadzli huhu...btul2

sahabat said... Reply to comment

Bestnyer pergi MAHA 2011..bile la sahabat sapai sana,,teringin gak tgk pameran barangan kita...

mumumeow said... Reply to comment

@sahabat
2011?

huhu..best2..byk brgn buatan malaysia yg kte x explore lgi...sokongla brg buatan malaysia

 
Themes by: Simple-Blogskins. Powered by Blogger